I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Omroepplannen

Mediacomment

Volkskrant: "De programmering van de drie publieke tv-netten gaat vanaf 1 september op de helling. De raad van bestuur van de publieke omroep koos woensdag voor een algemene, een culturele en voor een jongerenzender met een doelgroep tot 50 jaar."

Ik ken de plannen niet door en door, maar hoe erg is dit nou helemaal? De omroepen willen zogenaamd hun eigen karakter behouden, en op hun vaste zender blijven, maar wat merkt de kijker daar nou helemaal van? Althans, wat boeit het de kijker?

Ik bedoel, iedereen ziet het verschil tussen BNN en de EO, of de Avro en de Vara, maar het is veel logischer programma's op type te sorteren per kanaal, dan per omroep. Dan past het bij elkaar, weet je wel. Wat is nu immers het nut van actualiteitenprogramma's op alledrie de zenders? Of een consumentenprogramma op, wederom, alledrie de zenders?

En vergeet niet: dit gebeurt op de radio allang: Radio 1, 2, 3, 4 en 747AM hebben ieder hun eigen uitstraling, en de omroepen zijn daar simpelweg over uitgesmeerd. Waarom zou dat op televisie niet werken?