I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

De Vara is een zeikerig oud wijf

Media1 comment

Vanavond komt Jack Spijkerman weer terug op de zaterdagtelevisie, met de opvolger van zijn succesvolle Kopspijkers: Koppensnellers. Op de Mediakrant weblog staat een artikel over Jack en zijn programma:

Het oude bekende hamerspel moest achterblijven bij de VARA. "Ik heb het hamerspel bedacht, maar we hadden daar samen de rechten op. En de VARA heeft mij verboden daarmee verder te gaan. Tja, het is wat, als je iets bedenkt en je zegt, jullie mogen meedelen in de rechten. Ik heb niks tegen de VARA, maar de VARA wel iets tegen mij. Ik begreep bijvoorbeeld dat deze week het afscheid is van Inge Diepman, daar word ik niet voor uitgenodigd. Laten we zeggen dat de verhouding dus zó ligt."

En dat is dus de Vara. Zo rancuneus als de pleuris. Het was me al eerder opgevallen overigens. Toen Rob Stenders en Henk Westbroek aan de slag wilden met hun 'eigen' programma's op Yorin FM, mochten ze niet de programmanamen gebruiken die ze altijd gebruikten. Stenders Vroeg werd daarom Stenders Vroeg Op, en Denk aan Henk werd Denk als Henk. Het zijn hun programma's, niemand anders bij de Vara zal ooit nog programma's met die namen maken, maar de Vara doet vervelend: het mag niet. Flauw. Nee, kinderachtig.

Om dezelfde reden heet Koppensnellers niet gewoon Kopspijkers, en is het hamerspel dus veranderd in overigens een leuke opvolger met hamers, bellen en een Kop van Jut. Aan het programma zal het niet liggen. Als Jack de juiste mensen om zich heen heeft en zijn programma net als altijd aanpakt, wordt het gewoon een leuke show en zal niemand zich druk hoeven maken.

Maar kom op Vara, kap met die kinderachtige acties. Je bent een leuke omroep. Maak programma's, draag uit waar je voor staat, doe je ding en loop je ex-medewerkers niet zo gigantisch na te trappen. Dat siert niemand.

Reacties

mbn

Goh, nu heeft hij het hamerspel wel weer zelf bedacht. Toen de media kwam aanzetten dat het idee gewoon uit Friese of Groningse café's was gejat, was het nog een redactielid die met het spel was aangekomen.

Overigens kan de Vara nooit de rechten erop hard maken, aangezien het spel al veel langer bestond dan het programma. Maar voor Jack Spijkerman levert het mooie aandacht op.