I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

To Mac

Web, Dev & Technology5 comments

Goed, na enig getwijfel, met vele fora, weblogs en andere sites als bron, heb ik besloten toch maar een MacBook te kopen. Zoals eerder gezegd liep mijn oude laptop, een Acer Aspire uit 2003, steeds meer op z'n tanden. Het ding was aan vervanging toe, en ik wilde ook wel weer iets nieuws. Na enig zoeken viel mijn oog op de Intel-reincarnatie van de PowerBook, de MacBook Pro.




Vorige week is-ie bezorgd, en sindsdien ben ik ijverig bezig eraan te wennen. Het is een Mac, dus ik zit wederom met een voor mij redelijk onbekend besturingssysteem te werken. Maar damn, wat een lekker systeem! Mac OSX is echt heel erg fijn. Bijna alles gaat vanzelf, het loopt soepel en je hoeft niet lang te zoeken naar wat je wil vinden. Zeker met diverse downloadbare handigheidjes (waar ik sinds Linux toch wel door ben verwend) wordt het echt een weelde om mee te werken. En omdat het onderliggende Darwin een BSD-basis heeft kan ik prima overweg met de console.

Ik ben deze dagen druk bezig met het inrichten van iTunes, dat ik sinds Windows niet meer gebruikt heb, het finetunen van de systeeminstellingen, het leren werken met de toch wat aparte control-, alt- en command-toetsen en het genieten van het coole design, de opstartsnelheid en de ongeloofelijk vlotte soepelheid waarmee vensters zich over mijn scherm bewegen.

Voor mensen die niet te gehecht zijn aan Windows is Mac absoluut een aanrader.

Reacties

Q. • website

Ik ga ook overstappen. Ik wacht nog even op de Macbook die vandaag aangekondigd gaat worden en op geld.

Erwin •

Ik heb zaterdag even staan kwijlen bij de, voor mij, nieuwe Mac store op de Lijnbaan: mooi spul hoor!