I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Share Your OPML

Web, Dev & Technologycomment

Weet je nog, lang geleden, toen deze weblog voornamelijk gevuld werd met geneuzel over RSS, trackback en andere weblog-gerelateerde nieuwigheden? RSS is inmiddels ingeburgerd, trackback geflopt (of althans, geen groot succes gebleken) en over het algemeen gebeuren er niet zoveel baanbrekende zaken meer in de weblogwereld.

Maar we staan ook niet stil. Dave Winer blijft dingen bedenken, en na de herintroductie van OPML heeft hij afgelopen week een herintroductie van Share Your OPML (SYO) gedaan. Op deze site kun je je inschrijven en de OPML-export van je aggregator posten. Lekker nuttig, zul je denken, maar als genoeg mensen dat doen, kun je er leuke statistiekjes van bakken, en overzichten van 'wie-leest-wie' genereren.

Ik heb daarom vorige week zondag (tijdens de betatest van welgeteld 1 dag) mijn OPML in de tool gehangen. Vooralsnog gaat dat niet perfect (bij bugs in je XML-structuur meldt-ie dat niet en leest-ie niet alles in), maar het is een leuk begin. Aangezien de aggregator waar ik mee bezig ben OPML ondersteunt, zou ik er zomaar een koppeling met SYO in kunnen bouwen...

Update: ik heb de bugs uit mijn OPML gehaald, en SYO heeft alle data nu netjes overgenomen. Hier is mijn blogroll.