I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Series...

Mediacomment

Okay, ik blijf erover bezig. Nederlandse omroepen en series. Deze week op Medialog een interview met Alphons Martens over de vooravond van Veronica televisie. Momenteel zijn daar Joey, the Simpsons en Spin City, in wisselende samenstellingen (ja, lekker duidelijk weer), te zien. Vanaf maart wordt The Drew Carey Show uitgezonden. De vraag van Medialog: "Dat is toch helemaal geen Veronica programma?"

"Misschien niet, maar probeer maar eens een recente comedy te vinden met flink wat afleveringen. Daar zijn er niet zoveel van. Het gedrag in de vooravond is ook zo onvoorspelbaar! Ik verbaas me wel eens over hoe de zoveelste herhaling van The Nanny nu weer scoort op RTL 5. Dat programma heeft ook al zo vaak gelopen bij zowel de NCRV als NET5, toch blijft het scoren. En Judging Amy bij NET 5 doet het ook hartstikke goed, maar waarom?"

We houden nogal van herhalingen, lijkt het als je in de tv-gids naar de diverse vooravonden kijkt. Onzin natuurlijk, maar het argument van Martens, 'probeer maar eens een recente comedy te vinden met flink wat afleveringen' slaat natuurlijk als een tang op een varken. Er is genoeg te vinden met veel afleveringen. Neem Scrubs, die zit in seizoen zes en is nota bene al ooit in de Veronica-vooravond geplaatst. Alleen nooit volledig, dus begin gewoon bij 1 en stop niet tot je bij zes bent. Of The Office, daarvan is een Britse en een Amerikaanse versie, en die laatste is sowieso al bezig met seizoen drie.

En wat te denken van 30 Rock, My Name is Earl, Extras, How I Met Your Mother en nog een hele rits andere? Veel series worden nog niet in Nederland uitgezonden of alleen ingezet bij gaten in de programmering. NBC, een van de grotere Amerikaanse omroepen, doet dat beduidend anders. Daar is de gehele donderdagavond een comedy-avond, met achter elkaar vier van de hier eerder genoemde series. Must-see TV noemen ze het en zo wordt het ook gepromoot. Als een Nederlandse zender dat doet zit ik de hele avond voor de TV. Of ik neem het op.

Ik snap wel dat er herhaald wordt, maar doe dat nou eens slimmer. Programmeer nieuwe series op primetime en gooi de 'vorige' seizoenen in de vooravond zodat je als kijker een keuze uit uitzendtijdstip hebt. En hou inderdaad eens op met The Nanny, die kennen we nu wel.