I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Comedy Central

Media3 comments

Het Amerikaanse TV-station Comedy Central richt zich, niet verrassend, op het uitzenden van comedy televisie. Leuk, denk je. Is het ook. De zender is eigendom van Viacom, en behoort daarmee tot de MTV-familie, net zoals de in Nederland bekende merken MTV, TMF, Nickelodeon, the Box en VH1. The Box is lange tijd de 'derde clipzender' geweest, maar langzaam uitgefaseerd omdat het niet meer liep. In november is de naam gewijzigd in The Box Comedy, met als doel in 2007 dat weer te wijzigen in Comedy Central, zodat we een eigen Nederlandse versie van die zender krijgen.

Cool! Dacht ik, en ik leunde in afwachting van het conversiemoment achterover. Dat moment komt er nu aan. Van de week bereikte een persbericht van MTV (de naam Viacom wordt nergens gebruikt in deze context) mijn mailbox, vertellende dat ze op 30 april de boel omgooien. CC zal onder andere de US versie van the Office en Scrubs gaan uitzenden, eindelijk!

Wat me echter opvalt, en verbaast, is dat ik in kranten en op websites een andere benadering van het positieve nieuws lees: MTV brengt niet "Comedy Central in Nederland op de buis", maar "haalt the Box van de buis". Waarom is het glas voor velen half leeg? Dit nieuws was toch allang bekend? En bovendien: the Box was, met de nieuwe comedynaamgeving en het feit dat ze een zender delen met Nickelodeon, toch allang geen muziekzender meer? Waar komt het gejank vandaan dat er "een zender verdwijnt"?

Of moet ik me niet druk maken omdat een negatieve headline nu eenmaal meer lezers trekt dan een positieve?

Reacties

Robinwebsite

Zwaar relaxed dat we nu weer naar Scrubs kunnen kijken! Hopelijk ook snel weer Malcolm in the Middle op NL buis danwel 'The IT Crowd' (uit UK) naar Comedy Central halen.