I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Gratis series kijken?

Mediacomment

Zo, dat is nog eens nieuws: NBC Universal (van TV-netwerk NBC en filmstudio Universal, ja) gaat samen met News Corp (Fox, Sky, MySpace) een videosite beginnen die het tegen YouTube op moet nemen.

Je denkt 'geinig', right? Lees verder:

"NBC en News Corp. beloven ongelimiteerde toegang tot duizenden uren videomateriaal van een dozijn televisienetwerken en minstens twee grote filmstudio's, van volledige afleveringen en films tot korte fragmenten."

Wat dat inhoudt is:

"De content zal bestaan uit series als 24, Saturday Night Live, The Simpsons, The Tonight Show en Prison Break, terwijl op filmgebied alvast de namen Borat, Little Miss Sunshine en Devil Wears Prada worden genoemd."

Dat is heavy. Erg heavy. Je kunt gratis naar deze programma's kijken, als ik het goed begrijp, met gewoon een beetje reclame er tussendoor. Grote concurrentie voor de omroepen in het buitenland, gok ik zo. Niet iedereen downloadt immers series en films, maar YouTube weet iedereen te vinden en dat zou best eens over kunnen slaan naar deze site.

De downloaders zullen echter volgens mij niet allemaal hiernaar overspringen. Ik betwijfel het dat een aflevering van 24 in HD kwaliteit op zo'n site komt te staan, en downloaden staat gelijk aan reclamevrije televisie. Maar al met al is het een interessante ontwikkeling.