I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

The next step

about:breuls13 comments

Anderhalf jaar geleden verhuisde ik van het pittoreske Mijnsheerenland naar Rotterdam Delfshaven. Dat was een verhuizing met een extra lading. Omdat mijn moeder in het jaar ervoor was overleden en De Maashoek, de verhuurder van 'ons' huis, mij liever zag vertrekken uit het huis dat op haar naam gehuurd werd, moest ik gedwongen weg uit het huis waar ik al 21 jaar woonde, was opgegroeid en feitelijk een groot deel mee was vergroeid. Niet zo'n leuke situatie dus.

Achteraf ben ik er wel blij mee, want ik wilde nu eenmaal graag in de stad wonen. Dat scheelde bus- en metroritjes van ruim een half uur voordat ik ergens kon zijn. Maar dat is me eigenlijk nog niet dichtbij genoeg. En dus ben ik sinds vorig jaar herfst actief gaan rondzoeken naar mogelijkheden, en kwam ik erachter dat Rotterdam Centrum stikt van de nieuwbouwprojecten. Als je bijvoorbeeld naast de Centrale Bibliotheek gaat staan kun je, al ronddraaiend, zeker vijf locaties zien waar gesloopt of gebouwd werd of nog gaat worden. En dat opent mogelijkheden.

Na ruim achter het net gegrepen te hebben bij het project Statendam (te duur en/of al verkocht) ben ik eens gaan kijken bij een bouwproject schuin er tegenover: de Hofdame. Leuk pand, ligging is net zo goed als de Statendam en de appartementen zijn allemaal prima in orde. Zo dacht ik. Bovendien was de Hofdame al bijna klaar terwijl de eerste paal voor de Statendam er nog niet in zat. En dus ging ik me langzaam inlezen in de woningtypen van het project, prijzen, hypotheken en wat er nog meer bij het kopen van een huis komt kijken.

Ik ga hier niet de hele route vanaf medio december uitspellen. In plaats daarvan spring ik meteen naar het goede nieuws: ik ga verhuizen! Op 2 februari zat ik bij de makelaar om de koopakte te tekenen en afgelopen vrijdag ben ik langs de notaris geweest om de boel officieel te maken. Dat maakt me vanaf nu (of vanaf deze zomer, het is nog niet opgeleverd) mede-eigenaar van 'dat nieuwe gebouw naast de Laurenskerk' en over anderhalve maand (of later, de datum van oplevering staat nog niet vast) richt ik daar mijn appartementje op vijfhoog met uitzicht op een groot deel van Rotterdam in. Hoera!

Ik geef wel een seintje als de housewarming eraan komt. Want die hou ik deze keer wel.

Reacties

bosmeneer • website

Gefeliciteerd! Heb je een plattegrond en voor/zijaanzicht van jouw appartement?

Succes verder met uitzoeken van o.a. vloer, keuken en badkamer

Hadrian • website

Gefeliciteerd met je aanwinst. Hopelijk valt er nog wat te zien vanaf de vijfde, Rotterdam heeft toch voornamelijk hogere gebouwen

Peter Breuls •

Ik heb foto's van mijn uitzicht, maar die zijn wat vaag, vandaar dat ze niet online staan. Ik kan in ieder geval redelijk ver kijken. Het noorden van het centrum is te zien, ik kan het WTC zien als ik opzij kijk en de Delftse Poort zit zo goed als standaard in het blikveld.

Sweetlikehoneywebsite

gefeliciteerd met je nieuwe woning! Net hoog genoeg om geen overlast te hebben van de markt, maar wel lekker kunnen kijken naar de terrasjes op de Meent. Bijna net zo goed als Delfshaven (ligt er een beetje aan waar je daar woont).