I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Schrijversstaking

Media1 comment

De Nederlandse downloaders van Amerikaanse televisieprogramma's hebben het ongetwijfeld niet allemaal door, maar het zou heel goed kunnen dat al die goede series waar we nu zo van genieten nog voor het einde van het jaar een langdurige pauze inlassen.

De reden? Een staking van de leden van de Writers Guild of America. En niet-schrijvende schrijvers betekent: scripts die al geschreven zijn kunnen opgenomen worden, daarna houdt het op tot de staking over is. Veel zenders zullen daarom hun programmeringen gaan vullen met reality-tv en quizen.

Meer informatie bij de Chicago Tribune, de LA Times, op weblogs en de Writers Guild of America, west.

Reacties

Bruce

Voor een fan als ik is dit een behoorlijke ramp.
Het is goed om voor je recht op te komen. Maar waar nu over gestaakt wordt is toch eigenlijk eerder een luxe probleem dan een primair goed. Schrijvers van Tv shows en films krijgen behoorlijk tot meer dan royaal betaald. En hoe langer ze staken hoe meer de mensen er de dupe van worden. Zo zullen sommige series bijvoorbeeld nooit geconcludeerd worden. Makers van "Battlestar Galactica" hebben al toegegeven dat ze al rekening houden met het feit dat er waarschijnlijk geen slot komt. Maar wat echt schandalig is dat andere werknemers zoals technici,decorbouwers,makeupartiesten,cateringmedewerkers
e.d. ook niet aan het werk kunnen en waarvan voor sommige produkties al veel zijn ontslagen en nu dus helemaal geen inkomsten hebben. Dat staat toch niet in verhouding waar de schrijvers voor strijden. Net heb ik gelezen dat de staking nog even zal voortduren omdat de deal die gesloten zou zijn toch niet helemaal in orde was. Inmiddels heb ik allang geen begrip meer voor deze staking en vind dat ze zo gauw weer aan het werk moeten al was het om solidair te zijn met het overige personeel dat nu zonder baan en inkomen zit als gevolg van deze staking!