I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Voorlopige deal WGA-AMPTP

Writer's Strikecomment

In het voortslepende Hollywood-stakingsverhaal is afgelopen week bekend gemaakt dat er informele gesprekken zijn tussen de schrijvers (WGA) en producers/grote mediabedrijven (AMPTP) en dat dit 'de goede kant op gaat'. Zaterdag, dat is vandaag, komen de WGA-afdelingen bij elkaar met hun leden om te voortgang en een eventuele te ondertekenen deal onderling te bespreken.

Voorafgaand aan vandaag, dus eigenlijk vannacht (Amerikaanse tijd) heeft de WGA verklaard dat er een voorlopige overeenkomst is:

To Our Fellow Members,

We have a tentative deal.

It is an agreement that protects a future in which the Internet becomes the primary means of both content creation and delivery. It creates formulas for revenue-based residuals in new media, provides access to deals and financial data to help us evaluate and enforce those formulas, and establishes the principle that, "When they get paid, we get paid."
Bron: United Hollywood

En dat is goed nieuws. De LA Times berichtte gisteren al over de waarschijnlijkheid dat "iedereen maandag weer aan het werk gaat" wat betekent dat schrijvers dan weer vlug aan de slag gaan om scripts te leveren, producenten hun teams weer bij elkaar brengen en voorbereidingen gaan doen voor de eerstvolgende opnamen en dat er binnen een paar weken weer nieuwe content af kan zijn.

De verwachting, in dat geval, is dat er eerst nieuwe afleveringen komen van sitcoms en daarna weer van de dramaseries. Welke dat zijn is niet bekend: producenten en tv-stations zullen komende week besluiten maken over de verdere verloop van het seizoen. De verwachting is dat, bijvoorbeeld, 24 en Heroes pas in het seizoen 2008-2009 weer terugkeren.

Maar laten we eerst dit weekend afwachten. De overeenkomst is voorlopig, dus het kan altijd nog crashen.