I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Nieuwe site Comedy Central: is 't wat?

Media4 comments

Via DutchCowboys werd ik gewezen op de nieuwe site van Comedy Central. Na iets van anderhalf jaar in de lucht te zijn geweest werd het blijkbaar tijd voor een nieuw jasje. Ben ik het mee eens, want de vorige site was behoorlijk summier en bood eigenlijk bitter weinig informatie over de programma's. Als kijker wil altijd graag weten wat ik op welk moment kan zien (oftewel een duidelijke gids) en iets meer kunnen lezen over de programma's zelf, los van wanneer welke uitzending is (oftewel duidelijke programmapagina's).

Dus laten we eens een kijkje nemen.

De voorpagina is lekker simpel: wat promo's bovenaan en een klein lijstje met de programma's van vandaag rechtsboven voor een snelle referentie. Cool. Verder naar onderen staan nog wat promo's, maar meteen valt me al op dat programmatitels als "It's always sunny in Philiadelphia" en "Malcolm in the Middle" daar worden afgebroken. Ze passen niet eens. Niet handig, want ik kan alleen van laatstgenoemde, zonder doorklikken, raden wat de rest van de titel is.

De tv-gids dan. Daarvan verwacht ik op z'n minst informatie over de afleveringen: dus, bijvoorbeeld, in welk seizoen zit Comedy Central momenteel met The Office? Hangen ze nog steeds in de eerste drie seizoenen of zijn de afleveringen van seizoen 4 inmiddels ook aan de collectie toegevoegd? Als ik in de gids kijk zie ik alleen programmatitels en hun uitzendtijdstippen. Wanneer ik op de titel van The Office klik, kom ik uit op de programmapagina. Hier vind ik een beschrijving van de serie, wat filmpjes en een overzicht van komende uitzendtijdstippen. Geen titels van afleveringen. Geen seizoensinformatie. En dat terwijl de eerste drie seizoenen al een paar keer zijn herhaald op Comedy Central: als ik puur naar Nederlandse tv zou kijken (en dus niets zou downloaden of op DVD kopen) zou ik geen flauw idee hebben wanneer er nieuwe afleveringen worden uitgezonden.

Andere shows hebben dezelfde pagina's: verhaaltje, filmpjes en uitzendtijdstippen. Van series die ik niet ken, en die ik dus vanaf het begin wil volgen, heb ik geen enkel idee of ik middenin een seizoen val of al aan het einde zit. Voor mij persoonlijk niet heel aantrekkelijk om naar te kijken.

De rest van de site is weinig inhoudsloos. De pagina 'tv shows' heeft eenzelfde soort promoblokjes als de voorpagina. Ook hier passen de titels niet allemaal en heb ik niet veel beeld van wat die series zijn. Wel kun je zo lekker doorklikken naar de pagina van je favo serie, maar de enige nuttige informatie na die doorklik is het handjevol uitzendtijdstippen.

Samengevat is de nieuwe site van Comedy Central een stuk frisser en qua bediening werkt-ie ook lekkerder. De echt nuttige informatie is echter schreeuwend afwezig, wat deze omkat totaal nutteloos maakt. Back to the drawing board, please.

Reacties

Benjamin • website

En als je dan op dit moment op de site kijkt, zie je alleen South Park staan om 22:05. Daarna is er om 20:00 iets anders, maar dat is pas morgen (zonder dat dat er bij staat) en ik neem toch aan dat het beeld niet op zwart gaan straks ;-)

Ow en de filmpjesplayer doet het ook niet... krijg vooral vaak te horen dat je naar Sunny in Philly moet kijken En wat dat witte blok onderaan elke pagina over een programma doet snap ik ook nog niet helemaal...

Peter Breuls •

Mja. CC zendt van 20.00 uur tot ergens in de nacht uit geloof ik, maar dat South Park van tien-tot-einde-zender duurt lijkt me inderdaad stug.

Dat witte blok snapte ik ook niet overigens. Leek me een multimediading dat het simpelweg niet doet.

Robin de Grootwebsite

Prima site op het eerste oog. Sowieso stuk beter dan de vorige versie.

Maar zoals je al aangeeft missen er nog wat zaken. Grootste gemis naar mijn mening is op de diverse 'show' pagina's en in de 'tv gids' de vermelding om welke seizoen en aflevering nummer het gaat en welke naam en omschrijving deze heeft.

Ook werkt bij mij op de diverse show pagina's bijv. 'The IT Crowd' de ondersterste flash foto's/filmpjes niet. De flash filmpjes vanaf de startpagina van diverse programma's werken echter wel.

Jordi Romkemawebsite

Erg leuk artikel De problemen die jullie aangaven mbt de programma pagina's en het foto blok aan de onderkant zijn inmiddels opgelost.

Wat betreft het vermelden van seizoenen en aflevering informatie: Dat zijn we wel van plan. Op de oude site kon dit nog niet maar op de nieuwe site is deze mogelijkheid wel aanwezig. Het vergt alleen nog wat tijd voordat we dit echt overal door kunnen voeren (nu doen we dat wel bijv. voor marathon afleveringen, aankondigingen nieuwe seizoenen, etc)