I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

September, TV-maand

Mediacomment

NYtimes: "The most-talked-about premiere of the fall may be… a 34-year-old series."

September is de maand waarin de tv-zenders hun programmeringen weer herstarten en voorzien van nieuw, fris materiaal en oude successen. Ik ben zelf niet zo'n fan van het gemiddelde Nederlandse aanbod (reality, talentenjachten, docu-reality, Bekende-Nederlanders-incrowd, om een paar voorbeelden te noemen) en pluk daarom voornamelijk de krenten uit de pap bij de Amerikaanse zenders.

Op dit moment is het qua seizoensstart nog rustig: NBC heeft z'n donderdagavond-lineup (The Office, 30 Rock, My Name is Earl en de nieuwe sitcom Kath & Kim) nog niet gestart, CBS heeft de tegenhanger op maandag (The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, Two and a Half Men) nog niet gestart en de meeste 'blockbusterseries' (Heroes, 24, House, de CSI's, Desperate Housewives, etcetera) beginnen eveneens pas aan het einde van de maand. Alleen Prison Break en Terminator zijn al terug, en JJ Abrams' nieuwe avontuur Fringe heeft net een aflevering gehad (alledrie series van Fox), plus nog een paar losse flodders op de andere zenders.

Dus het is nog rustig. Maar zoals gezegd, het komt langzaam op gang. En dankzij het door de WGA-staking volledig in de soep gelopen seizoen '07-'08 is de enthousiaste kijker eager om er weer voor te gaan zitten. NBC speelt hier met Heroes goed op in door in promo's te verkondigen dat "the nine month wait" voorbij is. Want ja, zolang is het sinds het einde van het vorige Heroes-seizoen.

Aanstaande zaterdag is de terugkeer van een vast element in de NBC-programmering: Saturday Night Live. De sketch-show (waarvan ik graag een Nederlandse versie zou zien trouwens) leeft zich in verkiezingstijd helemaal uit op de kandidaten met in het vorige seizoen veel sketches over Hillary Clinton en Barack Obama. Vanaf deze week gaat dat vrolijk door, maar dan met Obama en Sarah Palin. En Obama's rol wordt komende zaterdag niet (alleen) door een van de acteurs vertolkt, maar door de senator zelf. Niet verbazend overigens, want Obama is al maanden de favoriet in de media.

Andere hoogtepunten in de komende weken zijn naar mijn idee de terugkeer van House (aanstaande dinsdag), Smallville (aanstaande donderdag), Heroes (maandag de 22e in een thema-avond), Chuck (de maandag erop), Pushing Daisies (1 oktober) en bovengenoemde comedy-avonden van NBC (25 sept) en CBS (22 sept) (oh, en waarom hebben we die in Nederland eigenlijk niet?). Daarnaast ben ik benieuwd of Knight Rider de laaggespannen verwachtingen na de tv-film van vorig seizoen weet goed te maken (en dus weet te voorkomen dat de goede Knight Rider naam verpest wordt) en of de Amerikanen met Life on Mars een klassieke fout maken door het van de BBC overgenomen concept teveel te Amerikaniseren of het juist enorm verbeteren om diezelfde reden.

En dan hebben we het alleen nog over het begin van het seizoen! Waar kijk jij naar uit, de komende maand?