I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Three Thousand

Mediacomment

Vorig jaar werd, mede door de schrijversstaking, de remake van Bionic Woman voortijdig geannuleerd: na nog geen twee handenvol afleveringen besloot NBC dat het wel goed was en gaf het eindsignaal voor de serie. Het was hetzelde seizoen waarin de Knight Rider tv-film door NBC werd uitgezonden, om de animo voor een remake van die serie te peilen.


De nieuwe KITT: Knight Industries Three Thousand. Meer foto's hier.

De film was niet geweldlig, maar beloofde wel mogelijkheden en dus zei ik: laat maar komen. En deze week is het zover. Na de tv-film is een nieuw productieteam samengesteld, met Gary Scott Thompson, die in het verleden betrokken is geweest bij de The Fast and the Furious films en de tv-serie Las Vegas, aan het hoofd. Comic Book Resources heeft een interview met hem:

"It’s boy and car save world. We live in a different world than the original show. In the original show it was, you know, a drug dealer here, a runaway there. We live in a world now where there’s terrorism, where people are trying to destroy and kill each other, and the stakes are a lot higher. So that’s what we’re going to deal with."

Tegenwoordig kun je bij een beetje serie niet meer aankomen met een te simpel verhaal (zie Bionic Woman), en ik hoop dat Thompson en de zijnen dat hebben begrepen. Knight Rider is een legende, en het zou lullig zijn als ze een remake verkloten zodat ook deze het einde van het jaar niet haalt.

Knight Rider wordt woensdagavond uitgezonden op NBC.