I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Unbreakable 2

Film1 comment

M. Night Shyamalan is een creatief filmmaker. Voordat hij iedereen teleurstelde met The Happening maakte hij films als The Sixth Sense en Unbreakable. Films waar je wat van vond, op een positieve manier, en met de bekende Shyamalan twist waar hij heel even het copyright op leek te hebben. Unbreakable was bijzonder, niet alleen om zijn twist, maar omdat het feitelijk over een superheld ging, over de wereld die doorgaans wordt beschreven door comics en de verfilmingen daarvan. De film was feitelijk een Heroes avant la lettre: een man (Bruce Willis) realiseert zich dat hij superkrachten heeft, maar trekt niet prompt een pak aan om daar iets mee te gaan doen.Tussen Unbreakable en vandaag is het landschap van de superheldenfilm drastisch veranderd. In plaats van puur actie, licht vermaak en special effects hebben we nu films gezien waarin Peter Parker halverwege een film zijn pak aan de wilgen hangt om gewoon weer Peter Parker te zijn, waarin Bruce Wayne pas in de tweede helft van de film besluit om in de gedaante van Batman de misdaad te bestrijden. We hebben daarnaast series als Smallville, waarin Clark Kent stukje bij beetje toegroeit naar de persoon die wij kennen als Superman, maar dat zelfs na zeven seizoenen nog niet is, en waarin andere DC-helden pas in de latere seizoenen gedoseerd hun entree doen. En vergeet Heroes niet; waarin de hoofdpersonen zich bewust worden van hun superkrachten, maar - op enkele uitzonderingen na - verder niet bekend staan onder schuilnamen en waar niemand een kostuum draagt. En vergeet niet dat The Dark Knight zich in de IMDB 250 comfortabel tussen The Godfather, Pulp Fiction en The Shawshank Redemption heeft geschaard, omdat de makers het verhaal en de karakters boven actie en special effects hebben geplaatst.

Het zou daarom best eens tijd worden voor een tweede deel van Unbreakable. En laat M. Night Shyamalan daar nou al een tijdje aan zitten te denken:

I believe in that movie, I love that movie, and I should just go start writing the second one...I’ve still been thinking about it a lot and wonder if it’s too late... Unbreakable is the comic book thing I should do — I keep coming back to that.
(bron)

Als we even stiekem hopen dat Shyamalan zijn touch niet verloren is zeg ik: doen! Een vervolg van een film als Unbreakable, in een landschap waar comichelden links en rechts van hun inkt worden ontdaan om de box office te spekken, zou een mooie aanvulling zijn op de collectie.

Reacties

Sander

God nee, een vervolg op een briljante film met een gesloten einde. Wat krijgen we; Mr. Glass ontsnapt? Ik wacht met angst en beven af.

Comment