I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Inpakken & Wegwezen

Curaçao4 comments

Op vakantie gaan is, behalve erg leuk, soms behoorlijk stressvol, zeker als je je niet goed voorbereidt. Je moet de vakantie boeken, zorgen dat je alles administratief op orde hebt, inpakken, extra inkopen doen, etcetera. En dat is nog bij een gemiddelde vakantie.

Ik ga niet op vakantie. Nouja, ik heb de eerste week vrij, maar ik ga niet naar Curaçao voor vakantie. Ik ga er wonen, zij het dan tijdelijk. Ik moet dus allerlei werkzaken regelen, zaken aanvragen bij de gemeente, formulieren invullen en terugsturen, zaken in Nederland opzeggen, zaken in Curaçao laten beginnen, post laten doorsturen, abonnementen opzeggen of omleiden naar Willemstad en ga zo maar door. Het is niet alleen meer, het is ook belangrijker. Ik ga niet "even ergens heen", maar ik word inwoner van de Nederlandse Antillen. En even terug omdat je iets bent vergeten kan niet.

Nu is het meeste gewoon overzichtelijk gemaakt door anderen. Ik ga immers niet in m'n eentje naar de overkant. Maar toch: het moet toch allemaal op een lijstje en bijgehouden worden. Heb ik dit al? Ja, ligt hier. En dat? Nee, moet ik nog kopen. En die papieren? Nog niet, daarvoor moet ik nog een gegeven weten. En die opzegbrief? Morgen op de zaak uitprinten, heb hier geen printer.

Ik heb ook de neiging gewoon nu al alles in te pakken, dan hoef ik dat op het laatste moment niet te doen. Maar de helft zit nog in de was dus dat gaat niet. Dus dan maar zaken bij ellkaar op stapels leggen, en hopen dat het wat is.

Het leuke van zo'n laatste periode in Nederland is de afscheidsronde. Ik heb allemaal etentjes, borrels en barbecues met vrienden, familie, collega's en nog meer vrienden, en het is wel leuk dat allemaal in ongeveer een week achter elkaar te hebben. Dat maakt het wel speciaal en geeft een feestelijk tintje aan een week vol gedoe.

Reacties

Moniquewebsite

Wat Yv zegt, het is niet alsof ze daar in een achtergebleven gebied of in de rimboe wonen waar je niets kan kopen

geniet er gewoon van, ook al is het voor je werk

Peter Breuls •

Nee, maar Willemstad heeft niet de rijkheid aan winkels die een Rotterdam heeft, dus ik wil wel weten dat ik het relevante al hier haal.

FredvZ •

Ehm, Breuls, heb je de database-server van FOK! per ongeluk ook ingepakt?