I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Internet?

CuraƧao2 comments

We hebben nog geen internet thuis. Nouja, dat hebben we wel: een Wimax-apparaat van Scarlet One met daarop prepaid-tegoed, waar we zuinig mee zijn totdat het internet in ons appartement is geregeld. Maar dat Wimax-ding, feitelijk een lokale eilandbrede draadloze internetoplossing, is niet vooruit te branden.

Ik herinner me nog wel het inbeltijdperk, vroeger: connectie maken met je modem en vervolgens snel (want tijdgebonden) en efficient (want helemaal niet zo snel) je pagina's opvragen, je e-mail checken, je ding doen en vervolgens weer offline. Zo is het nu, naar ik *insert vloekwoord* mag hopen tijdelijk, ook hier thuis. Een simpele Twitter-update posten, over hoe traag het hier is, doet er, terwijl ik dit schrijf, al drie minuten over om gepost te worden (en blijkt, uren later, helemaal nog niet gepost te zijn, dus nu alsnog). Een willekeurige pagina opvragen is een kwelling. De verbinding is zelfs alweer uitgevallen, dus dit tekstje verspreidt zich nu over twee onlinemomenten.

De verbinding op kantoor is goed, dus het is wel mogelijk op het eiland, maar hier ter plekke zijn we tien jaar terug in de tijd. Damn. Ik ga wel tv kijken ofzo.

Ik tik later nog even een update over de afgelopen dagen: strand, kantoor en Willemstad.

Reacties

Marco Janssen •

Komop zeg! Zit je daar op een prachtig eiland en dan ga je klagen over het internet

Zet je tweets en blog aan de kant en ga lekker bier drinken man

Peter Breuls •

Ik doe niet anders. :-P Maar echt helemaal niks kunnen opzoeken of communiceren stoort wel een beetje.