I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Pre-inpakperikelen

CuraƧaocomment

Als je verhuist naar een ander land, ook al is het maar voor een beperkte periode, dan pak je meer in en sleep je meer met je mee dan wanneer je even een weekje of twee aan de Costa Brava gaat vertoeven. Er gaan gehele kledingcollecties mee, schoenen, ik heb mijn Wii meegesleept (die het niet deed omdat PAL en NTSC niet matchen, dus dat was helemaal voor niks), laptop, boeken en een heleboel andere spullen.

Ik kwam hier in mei 2009 met een koffer, een tas en nog een schoudertas die als handbagage meeging. Paste allemaal net binnen de bagageregels van Arkefly. In augustus ging ik even twee weken naar Nederland. Ik nam alleen mijn koffer en schoudertas mee terug, en liet dus veel spullen in Curaçao liggen. Vervolgens ging ik in Rotterdam winkels plunderen en extra kleding kopen. Dat moest weer mee terug. Althans, dat was het plan.

Tijdens het inpakken van mijn koffer bleek dat de van Curaçao naar Nederland meegebrachte spullen, plus de in Nederland gekochte spullen, samen teveel waren voor mijn koffer. Uren voor vertrek zat ik dus met een probleem. Gelukkig zat ik in hartje Rotterdam en was er een el cheapo kofferwinkel om de hoek. Ik ben dus een nieuwe, grotere koffer gaan kopen en heb die helemaal volgestopt. Ging precies goed, al zakte 't ding wel door z'n onderstel toen ik 'm op de grond zette. Dat bracht me toen op een heikel punt voor de terugvlucht naar Curaçao: ging het allemaal wel binnen de toegestane bagagekilo's passen?

Dat bleek op de luchthaven wel mee te vallen: de totale bagage paste precies binnen de regels, dus ik kon onbezorgd naar Curaçao terugreizen. Wat ik me echter toen wel realiseerde, is dat ik aan het einde van mijn jaartje in de tropen een probleem ging krijgen: als de koffer nu al megavol zit, en net niet te zwaar is, hoe gaat het dan lopen met de spullen die nog in Curaçao liggen, en samen met deze grotere kofferinhoud weer terug naar Nederland moeten?

Ik ben om die vraag te beantwoorden aan het passen en meten: zooi inpakken, kijken wat past, wat niet, wat misschien gewoon weggegooid kan worden. So far denk ik dat ik een stapel boeken en die vermaledijde Wii apart via de post (of een andere verzenddienst) naar Nederland laat komen. Dat weegt het meeste, dus dat helpt mee met het verlagen van het totaalgewicht. En de rest lijkt wel te passen in koffer plus tas, dus met een beetje geluk hoef ik wederom niet bij te betalen. 

Hoe dan ook: deze test-inpaksessie is een van de stappen richting Nederland. Nog drie weken!