I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

IE bug fixed

Breuls.log2 comments

Internet Explorer is zo'n browser waarmee je een beetje rekening moet houden, als je besluit wat 'modernere' technieken te gebruiken voor je site. Zo wilde ik deze layout niet meer met tables opbouwen, omdat dat immers nogal ranzig is, maar daardoor kwam een bug in IE wel naar voren: delen van weblog posts vielen weg, en kwamen pas bij mouseover of selecteren van tekst naar voren.

Breyten kwam echter met een link naar een mogelijke oplossing. Dat bleek de Holly Hack te zijn die op m'n werk ook regelmatig wordt toegepast, dus die had ik allang moeten kennen. Ik werd er vanmorgen door Ed nog op gewezen dat de bug nog niet opgelost was. Dat klopte, want ik was het helemaal vergeten. Heb even zitten vogelen en prutsen, en nu moet de boel het weer doen.

Lang leve IE, of de fixes ervoor althans. ;)

Reacties

website

Eenvoudigste oplossing is om aan alle floats en containers een position:relative toe te kennen (waar dit impliciet al zo is).

Dit werkt net zo goed en lijkt mij minder een hack dan die height:1% oplossing.

Peter Breuls •

Dat heb ik gedaan in een alternatief stylesheet, maar toen kwamen er weer andere zaken naar voren, dus heb ik het bij de holly hack gelaten.