I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Boete? Oh, betaalt de verzekering wel

Uit het nieuws1 comment

Volkskrant: "Snelheidsduivels, notoire foutparkeerders en andere wegpiraten kunnen opgelucht ademhalen. Het Zweedse bedrijf Bisso, dat verzekeringen tegen verkeersovertredingen en parkeerboetes verkoopt, bereidt zijn entree op de Nederlandse markt voor."

Ik heb geen rijbewijs, dus ik zeg alles over autorijden vanaf de zijlijn, maar toch.. ik snap niet dat mensen zo'n probleem maken van snelheidscontroles. Als je ergens 80 mag, en je rijdt 90, is het toch je eigen stomme rotschuld als je een boete krijgt? Dat zijn nou eenmaal de regels. Als je ervoor kiest die te overtreden mag je zelf op de blaren zitten, en zou je ook zelf moeten betalen, in plaats van je financieel risico te verkleinen met zo'n verzekering.

Aanvullend vind ik dat er iets fundamenteel niet klopt aan het je aan de snelheid houden omdat je anders een boete krijgt. Dat zou een heel andere reden moeten hebben.

Reacties

Metalman • website

Ik heb zelf wel, sinds kort weliswaar maar dat maakt niet uit, mijn rijbewijs en ik ben het volstrekt eens met je. De snelheidslimiet is er niet voor niks, en is bovendien duidelijk aangegeven. Als je dan zo nodig harder wilt rijden dan is dat je eigen verantwoordelijkheid.

En het veelgebruikte excuus van haast hebben doet mij ook weinig: dan moet je maar op tijd vertrekken.