I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Click

Filmcomment

Zou het niet enorm handig zijn als je je leven, het tempo ervan, de omgeving van je leven en alles wat ermee te maken heeft tot in detail kunt bedienen? Je zou er een soort universele afstandsbediening voor moeten hebben, waarmee je stukjes uit je leven kunt overslaan, terugspoelen, stilzetten of in slow motion kunt laten lopen. Hartstikke handig voor als je iets vergeten bent, of als je geen zin hebt in dat verplichte familieweekend.

Het overkomt Adam Sandler in Click. Van iemand met de, naar later blijkt, toepasselijke naam Morty krijgt hij deze universele afstandsbediening, en zijn macht en controle over de wereld om hem heen levert een aantal leuke situaties op. Echter kan een film als deze niet anders dan uitmonden in een moralistisch lesje. Michael Newman, Sandlers hoofdfiguur, zapt door de moeilijke momenten in zijn leven heen, gaat vervelende beslissingen uit de weg en leert zo zijn afstandsbediening aan wat hij graag wil. En vervolgens neemt de afstandsbediening het over. Aan het einde van de film weet hij; ik had dit nooit moeten doen. Boehoehoe.

Click begint leuk, levert een aantal lachsalvo's op, maar laat je ook nadenken over het nemen van beslissingen in je leven. En daar zit je voor een comedy niet op te wachten. Jammer, want over de gehele breedte is Click best een leuke film.