I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Brit Awards 2007

Muziekcomment

Het is weer awardsweek: afgelopen zondag vonden de uitreikingen van de Bafta Awards en de Grammy's plaats, en vanavond werd in Nederland de Playmate van het Jaar bekend gemaakt (ene Marcella heeft gewonnen, zegt iemand dat iets?) en vonden in Earls Court (London) de Brit Awards plaats.

De Brit Awards zijn de jaarlijkse Britse muziekprijzen, die zich, natuurlijk, voornamelijk op artiesten uit de UK richten. En dat vind ik dan weer interessant, aangezien ik al sinds de zomer naar Britse radiostations luister en dat is niet voor niets. ;)

Effe de winnaars bekijken. Arctic Monkeys beste groep, niet zo'n verrassing en niet zo'n slechte keuze ook, net als de prijs voor hun album. James Morrison best male, niet zo gek, gezien de competition. Amy Winehouse was ook wel te voorspellen. Waar ik het erg mee eens ben, en waar ik ook wel blij mee ben, is de prijs voor Breakthrough voor the Fratellis. In Nederland hebben ze nog maar 1 singletje uit, en die drijft momenteel op een hype, wat de band niet de credits geeft die ze verdienen. De UK is al een paar singles verder en het album geniet daar ook wel bekendheid. En persoonlijk draai ik die sinds begin december helemaal grijs, iets dat meer mensen zouden moeten doen. Muse krijgt de prijs voor best live, ook erg terecht. Hun shows op Lowlands (live gezien) en Reading (op tv gezien) waren geweldig, en die lijn heeft zich ongetwijfeld in hun hele tour voortgezet.

De internationale prijzen zijn gezien de media-aandacht voor deze artiesten in de UK niet gek. Hun singles werden hits, hun albums zijn gepromoot op Radio 1 dus dat liet zich wel invullen. Orson heeft echter, ook in de UK, niet veel van zich laten horen dus die prijs is wat raar. De prijs voor Take That vind ik vreemd. Het is niet meer dan een hitje, een comeback single die wel lekker klinkt maar het niet heel lang uithoudt, vermoed ik. En de prijs voor Oasis.. ach, geef ze dat ding maar voor hun best of album van het afgelopen jaar.

Al met al dus geen grote verrassingen, en eigenlijk best een korte lijst prijzen. Maar we weten weer waar we staan. Het komende jaar belooft de UK nog veel op muziekgebied te bieden en zal ook in Nederland het een en ander doordringen. Over een jaar zien we wat daarvan is bijgebleven.