I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Lost.. so very.. lost..

Film1 comment

The Triangle: "The biggest question facing Lost is whether or not the writers have any idea how the story is going to end."

Lost is een populaire serie, en in die zin is het (voor mijn doen) raar dat ik 'm niet volg. Ik heb er nooit een aflevering van gezien, voornamelijk omdat ik er te laat bij was om nog in te kunnen springen. Echter is terugspringen naar oude afleveringen meestal wel te doen, maar dat heb ik tot nu toe nog niet gedaan. Reden: de steeds terugkerende geluiden dat het wel een interessant, boeiend en zeker ook spannend verhaal is, maar dat de verhaallijnen totaal niet goed worden ingevuld. Dat er wel, zoals het hoort in een spannende serie, intrigerende vragen worden opgeroepen, maar dat je je als kijker in de steek gelaten voelt omdat ze nooit worden beantwoord. I hate that.

Slecht schrijfwerk in een serie kan je echt een vervelend gevoel geven. Ik had het met The 4400. Die startte best goed in de eerste zes afleveringen (die samen seizoen 1 vormden), maar in seizoen 2 en 3 werden al snel nieuwe rode draden over niet-afgemaakte oudere verhaallijnen heengezet. Hoe het daarmee afliep? Geen idee. En op die ergernis zit ik niet meer te wachten, wat betekent dat ik misschien wel nooit naar Lost zal kijken.

Reacties

bosmeneer • website

Het stuk heb ik niet gelezen, omdat het de Amerikaanse afleveringen volgt en ik niet. Bij Lost is het wel zo dat er een totaal idee gebracht is naar de zender. Er worden zo'n 100 afleveringen (5 seizoenen) gemaakt en daarin is het verhaal verteld. Hoe de details worden ingevuld is dan niet bekend en dat is het probleem geweest, denk ik.

Maar koop de serie op DVD en je gaat er van houden, echt waar