I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Mijn Lowlands

Muziekcomment

Zo, van dat hele Llowlog is echt helemaal niets terecht gekomen. Voor mij, althans. Op momenten van inspiratie was er geen cameraploeg te bekennen en op momenten van cameraploeg was de inspiratie weggezakt. Volgend jaar beter?

Lowlands zelf was echter weer geweldig. Wat heb ik weer genoten en wat ben ik weer helemaal kapot. Ik heb op FOK!forum een soort van minireviewtje geplaatst van wat ik gezien en gehoord, die herhaal ik hier even. Volgend jaar weer!

Live gezien in de tent

Kasabian, Alpha
Tweede keer dat ik ze live zag, op de vele keren dat ik hun liveshows op tv heb gezien na. Ondanks dat al die shows hetzelfde zijn was het wel weer verschrikkelijk gaaf. Veel meezingers en enthousiasme en een volle tent, wat me verbaasde omdat ik dacht dat Kasabian helemaal niet zo groot was in Nederland. Echter bleek een groot deel van het publiek Brits.

De afsluiter was natuurlijk weer L.S.F., met als gebruikelijk hoogtepunt het "laaaaaa lalaaaaa.." etc waarmee ze het publiek laten vertrekken. Het duurde overigens wel even voordat het publiek doorhad dat ze verondersteld werden het lala deel te doen. Ik stond aan het begin daarvan in m'n eentje te schreeuwen.

Een volgend Kasabian optreden in Nederland wil ik ook wel weer zien. They were fucking Empire.

Kaiser Chiefs, Alpha
Op tv-opnames na was dit ook de tweede keer dat ik ze live zag. Eerste keer was nog voor het tweede album uitkwam, dus voor het eerst de nieuwe nummers live gehoord. Goeie show, ben helemaal gesloopt door het meedoen (en doordat het eerste vak in de Alpha al direct na het vertrekken van de Chris Cornell fans compleet stampvol zat en ik, klein mannetje, overal in meegesleurd werd). Oh My God in de toegift was een goeie, leuke om mee naar buiten te gaan. Voorlopig heb ik KC echter wel even gehad qua live. Denk ik.

Reverend & the Makers, India
Ik kende alleen maar hun twee singles, maar de rest klonk ook super en het geheel was uiterst dansbaar. Ze mogen op mijn feestje komen spelen! Veel nummers lijken echter op elkaar, dus ze moeten wel uitkijken dat men ze niet te snel zat wordt.

The Pigeon Detectives, India
Derde keer dat ik ze live zag, na Kaiser Chiefs support en London Calling, en dat was ook de reden dat ik vooraan ben gaan staan. Hun muziek is niet zo briljant, maar ze maken er gewoon zo'n lekker feest van. En daarom vond ik ook dit weer top.

Kate Nash, Juliet
Leuk! Ik vond haar maar vaag en had niet zoveel van haar gehoord nog. Althans, niet goed gehoord want ik heb wat meegekregen op London Calling en via haar Myspace, maar daaruit bleek niets van wat ik na haar optreden van haar vind. Erg leuke muziek, lekker swingend, wil ik wel meer van horen.

Doug Stanhope, Juliet
Stand-up comedian. Erg tof. Beetje grof (te grof volgens degenen die opstonden en weggingen na vijf minuten) maar wel 'waar' en erg lachen.

Marike Jager, India
Wat leuk! Kende haar totaal niet, en ben erheen gegaan vanwege wat tips in de pers. Goeie tips! Erg genoten, goeie muziek, wil ik meer van horen. En zo dachten er meer over, want de dag erna stond ze in de Essent en die was zo vol dat ik niet meer heb geprobeerd binnen te komen.

The Enemy, India
Heb het begin gehoord, beetje staan meehupsen en -zingen met de nummers die ik kende, en toen ben ik gaan ontbijten. Dat was ik niet gaan doen als de show interessanter was.

Biffy Clyro, India
Afgelopen tijd veel over gehoord op de radio, en dus even gaan kijken. Was me uiteindelijk toch iets te hard, dus ik ben na een nummer of vier pleite gegaan. Heb hun single wel meegekregen, dus welgeteld 1 nummer een beetje meegezongen.

New Young Pony Club, Bravo
Niet slecht, maar ook niet leuk genoeg om langer dan tien minuten voor te blijven.

Gehoord en half gezien van buiten de tent

The Killers, Alpha
Prima show, goeie band. Ik heb wat muziek van ze in m'n iTunes, dus ik draai regelmatig wat van ze en ze komen regelmatig op de radio langs, dat is wat ik met de Killers heb. Daarom lekker op de helling gaan zitten bij de Alpha en eigenlijk wel genoten.

Editors, Alpha
Wat van meegekregen voor Kasabian. Prima show, maar te weinig gezien/gehoord om echt een mening te vormen.

Mika, Bravo
Leuk, natuurlijk, maar ik ben na een paar nummers weer weggelopen, want het boeide me niet zo. Misschien was dat wel totaal anders geweest als ik in de tent had gestaan.

Chris Cornell, Alpha
Ik ging naar de Alpha voor Kaiser Chiefs, maar wel iets eerder want ik wilde effe weten hoe hij het deed. Heb het dus even van buiten staan volgen. Goeie show, al heb ik niks met de bands waar hij inzat en ook niet met hemzelf, wat betekent dat ik alleen wat singles een beetje heb staan meeneurien. Leuk wachtmuziekje voor KC.

Saybia, Grolsch
Ik zat naast de tent een beetje half te luisteren. Wel leuk, maar te saai als je niet in het publiek zit en/of de nummers niet kent.

Patrick Watson, India
Niet enorm veel van meegekregen, maar ik was er wel over te spreken. Leuke muziek.

Gemist a.k.a. "had ik wel willen zien"

De rest! Maar wat ik achteraf nog wel had willen zien: The Good, the Bad & the Queen, Jack Penate (toen was ik nog onderweg naar LL, anders was ik er wel heen gegaan), de Lama's, Jan Jaap vd Wal (te lange rij, oftewel vol), Basement Jaxx, Calvin Harris (zijn singles zijn leuk! dus ik had 'm eik wel live willen zien), the View (alhoewel, zoveelste Britpopbandje..), CSS, LL Uni (vol), Arcade Fire, Dan le Sac/Scroobius Pip

Lijstje
1. Kasabian
2. Kaiser Chiefs
3. Kate Nash
4. Reverend & the Makers
5. Marike Jager