I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

We blog

Weblogs1 comment

Het concept is feitelijk al ouder, maar het woord schijnt voor het eerst gebruikt te zijn in december 1997, tien jaar geleden: weblog.

The word was created by Jorn Barger to describe what he was doing with his pioneering Robot Wisdom web page.

The word was an abbreviation for the "logging" of interesting "web" sites that Mr Barger featured on his regularly updated journal.

Inmiddels heeft de weblog al lang en breed de homepage vervangen. En gelukkig maar, want wat een boel leuk leesvoer is er de afgelopen jaren tussenuit te vissen geweest. Laten we dat zou houden.

Reacties

Dennis Masselinkwebsite

Beste Blogcollega,

Een beetje weblog onderhouden kan een aanzienlijke dagtaak zijn. Daarnaast kan wat iets begint als een hobby-projectje (hopelijk) uitgroeien tot een goed bezochte website. Bij elke fase zijn er verschillende keuzes die je moet maken. In het begin moet je de belangrijkste keuzes maken en zoek je lang naar een goedkope webhost of naar de blog enigine die het beste past bij jouw eisen. Deze keuzes zijn vaak heel belangrijk op de langere termijn omdat het switchen van webhosting of blog engine niet iets is wat je vaak wilt doen. Het is dus zaak om goed geïnformeerd te zijn voordat je begint.
Wanneer je weblog eindelijk 'draait', gevuld is met content en stijgende bezoekerscijfers laat zien kom je weer andere vraagstukken tegen. Wil ik advertenties op mijn website? En zoja, hoe kom ik aan advertenties die ook nog iets opleveren? Welke webhoster heeft de beste service en het meeste dataverkeer? Wanneer ban ik iemand? Wie wil me mee helpen met het voeren van een redactie? Wat moet ik doen wanneer ik aangeschreven wordt door een advocaat? Hoe optimaliseer ik mijn SQL-script? Etc, etc. Allemaal belangrijke vragen waar per website verschillende antwoorden voor te vinden zijn.

Om deze ideeën, ervaringen, vragen en antwoorden te huisvesten is Blogforum.nl opgericht. Wij hopen dat dit een levendige community wordt door-en voor webloggers. Een community waar we allemaal van kunnen profiteren door het uitwisselen van ideeën en informatie. Op het moment van schrijven is het nog een maagdelijk leeg forum, maar het is onze verwachting dat dit forum mettertijd een goede bron van informatie zal zijn waar zowel de beginner als de expert van kunnen leren. Laat dit dus je niet ervan weerhouden om geen vragen te stellen of ervaringen te delen!

En als laatste dit. Blogforum.nl is opgericht als community en staat dus open voor jouw input. Mist er iets aan het forum laat het dan gerust aan ons weten!

Bij deze nodig ik je uit om jezelf te registreren en hoop je vaak terug te zien op Blogforum.nl

Vriendelijke groet,
Dennis Masselink, Blogforum.nl
Dennis@blogforum.nl


Tip: Stuur deze mail door naar vrienden of bekenden die ook een weblog beheren.