I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Keuzes, keuzes

Weblogs1 comment

Uit een reactie alhier:

[..] Wanneer je weblog eindelijk 'draait', gevuld is met content en stijgende bezoekerscijfers laat zien kom je weer andere vraagstukken tegen. Wil ik advertenties op mijn website? En zoja, hoe kom ik aan advertenties die ook nog iets opleveren? Welke webhoster heeft de beste service en het meeste dataverkeer? Wanneer ban ik iemand? Wie wil me mee helpen met het voeren van een redactie? Wat moet ik doen wanneer ik aangeschreven wordt door een advocaat? Hoe optimaliseer ik mijn SQL-script? Etc, etc. Allemaal belangrijke vragen waar per website verschillende antwoorden voor te vinden zijn. [..]

Je vergeet een belangrijke vraag: hoe weer ik spammers van mijn site? Want deze reactie is overduidelijk spam. Voor een forum. Op een weblog. Spam door een mens overigens, dat vind ik wel grappig. Jezelf verlagen tot spambot. Welk een carrieremove. Prik die maar op je CV.

Het is wel jammer. Dat blogforum bedoel ik. Het is een leuk initiatief hoor, daar niet van, maar zeker niet het eerste en ook al niet het meest originele forum voor bloggers. Het forum is, zoals de spampost al aangeeft, hartstikke leeg. Geen kip te bekennen. Het is de bedoeling dat vele bloggers zich er enthousiast om het haardvuur verzamelen en elkaar verhalen vertellen over hun weblogs. Tips uitwisselen. Elkaar helpen.

De bedoeling is dat er een heuse community ontstaat. Want je weet het: communities kun je kweken. Jazeker! Hoe je dat doet? Je pakt een run-of-the-mill stukje forumsoftware, kiest er een oersaaie standaardlayout voor (dan leidt het niet af van de inhoud, weet je wel) en richt wat subforumpjes in. Je noemt jezelf beheerder en off you go. Effe overal je URL spammen, lief vragen of de mensen die je net gespamd heb je nog even willen helpen door je spamtekst naar anderen te mailen en vervolgens ben je de sucessvolle administrator van het Blog Forum.

Wow. Man, ik weet niet hoe snel ik me moet registreren. Hier zit ik op te wachten. Eindelijk een plek waar ik, blogger, met anderen kan communiceren. Waar ik mijn ei kwijt kan. Waar ik hulp kan vragen aan anderen. Een plek om me te uiten als blogger. Om contacten op te bouwen. Blogforum, waar was jij in de afgelopen vijf jaar?! Hoe HEB ik het kunnen redden?

Reacties