I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Jetlag?

Curaçao7 comments

Ik ben gerimpeld. En klein. Ik ben klein en gerimpeld. Ik ben een klein, gerimpeld mannetje. Ik ben Yoda! Gerimpeld, ik ben. En klein. Na aankomst op luchthaven Hato, vrijdagmiddag om 2 uur Antilliaanse tijd, zijn we naar het park gegaan waar we de komende maanden wonen. En vervolgens het zwembad ingedoken. En daar word je gerimpeld van.

De vlucht zelf was hel. Nouja, ArkeFly doet het prima, op zich, maar Curaçao ligt nou eenmaal niet om de hoek, dus je moet effe een halve dag een innige vriendschap met een stuk leer en twee armleuningen sluiten, en daar kom je gewoon compleet gebroken uit. Tel daarbij een iets te korte voorafgaande nacht en het tijdsverschil op, en aan het einde van de Curaçaose middag, zo ergens in de vooravond wanneer het in Nederland een uur of 1 's nachts is, ben je best een beetje moe.

Ik heb dan ook maar een uitnodiging om naar een barbecue te gaan afgeslagen. Volgens mij kun je me wegdragen na een paar biertjes en een vergelijkbaar aantal uren. Ik spendeer de avond dus rustig: een beetje hangen, een beetje koffers uitpakken, een beetje tv kijken en luisteren naar de radio, waar op moment van schrijven de tellingen van het meest belangrijke referendum in de recente Curaçaose geschiedenis worden bekendgemaakt.

Moment van schrijven, zeg ik, want in verband met dat referendum zit de winkel waar wij ons internet vandaan halen op slot. Zo'n beetje alle winkels zijn sowieso dicht, dus we hebben geen verbindingen hier. Daarom tik ik deze tekst een beetje out of sync: als je dit leest ben ik allang weer vergeten dat ik het geschreven heb. Wat geschreven? Dit. Waar heb je het over? Geen idee.

Die radio klinkt overigens verdomde Nederlands. Een reeks in Nederland bekende stemmen, althans, toen ikzelf nog Nederlandse radio luisterde waren dat bekende stemmen, doen ook hier jingles, voiceovers of programma's. En ook de muziek, stijl van radiomaken en gevoel van losgeslagenheid klinkt onnavolgbaar Nederlands. Zei de ex-radionerd.

51% voor si, 49% voor no in het referendum, overigens. Op moment van schrijven.

De tv heb ik nog niet helemaal uitgeplozen, maar een eerste zapsessie leverde me al live signaal van Fox, ABC, NBC, CBS en the CW op, plus nog een aantal andere (Noord- en Zuid-) Amerikaanse, Nederlandse en lokale kanalen. We kunnen dus het een en ander fijn meepikken, zij het in ouderwetsch 4:3 beeldformaat.

Het appartement waar we wonen is een fijn ding: ruime woonkamer slash keuken, met tafel, zithoek, redelijk ruim keukenblok, werkplek en een veranda. Daarnaast twee slaapkamers met beiden een eigen badkamer, washok met wasmachine en droger en eh, oh dat was het. Maar alles wel netjes, beetje cheesy op de bekende warm-land-ingericht-appartement manier, maar wat geeft het. Hier gaan we ons wel redden. Mits internet. Foto's volgen nog, en vermoedelijk ook video's. Die maken we de komende dagen wel.

Reacties

Syl •

Heey
Fijn dat je goed bent aangekomen en in je huis voor de komende maanden bent getrokken! Hoop dat je snel een beetje gewend bent!

Peter Breuls •

We wennen er langzaam aan. De warmte valt best mee, als je maar op de juiste momenten verkoeling hebt, airco en/of zwembad enzo.

Peter Breuls •

Prima, maar aangezien het geen werkdag is (we zijn alleen effe aan het verkennen) en we er niet de hele dag zitten zegt dat niks.

Roos • website

Een droger... op Curaçao....lol.

Als je de was buiten hangt is zelfs je jeans in een half uur droog!

Peter Breuls •

Ja, het was ook geen droger. We bleken een vaatwasser te hebben.