I am Peter Breuls. I write web applications in PHP, movie reviews and irregularly something on this weblog. Welcome!
Through my company Devize, I'm available as a developer or a consultant for websites or web applications.
I work as an Administrator at online community FOK! and as a Lead Developer at frontoffice supplier SIMgroep.

Zon?

CuraƧaocomment

Zon! Veel zon. En insmeren. Hoe belangrijk dat is, zag ik aan het feit dat ik zaterdag mijn voeten insmeerde met mijn slippers nog aan: mijn linkervoet toont sinds zondagochtend een rode streep, precies waar ik niet gesmeerd heb. En dat is een verbrande plek. Staat wel grappig, eigenlijk.

De zaterdag hebben we namelijk doorgebracht op het strand in de Jan Thielbaai, een stukje ten oosten van (de kern van) Willemstad en ten zuiden van waar we wonen. We zaten bij Zanzibar en daar was het zonnen, zwemmen en uiteindelijk ook zuipen: een middagje strand loopt eenvoudig over in een zaterdagmiddagborrel, die later sterke kenmerken van een barbecue annex strandfeest begint te vertonen. Geen straf dus, dat lijkt me duidelijk. Coctailtje hier, biertje daar, lekker stukje vlees erbij, muziekje... leuk eiland, wel.

Maandag zijn we even het kantoor gaan verkennen; het is toch leuk om te weten waar de komende maanden de kantooruren worden doorgebracht. In een verzamelgebouw in Punda (of iets specifieker, Scharloo) hebben we een kantoortje waar op dit moment drie bureau's staan, een airco blaast en het werken best te doen lijkt. Er zijn foto's, maar die gaan pas online bij een goede verbinding. We zitten op loopafstand van het centrum, of erin, da's niet helemaal duidelijk, dus er zit ook van alles in de buurt. Mochten we iets nodig hebben, zegmaar.

Sinds maandag ben ik overigens ook in het bezit van een lokaal telefoonnummer; een van de meegebrachte extra telefoons was zoals gehoopt simlockvrij en draagt nu mijn +5999 telefoonnummer mee. Als je het nummer wil weten spreek ik je vast wel via andere kanalen.

Verder moeten we nog een beetje onze draai vinden in het appartement. Het is ingericht, en vooralsnog qua meubilair ook wel voldoende, maar we gaan in ieder geval binnenkort nieuwe pannen kopen om een beetje uit de voeten te kunnen. Ook de exacte verdeling van waar we welke inkopen doen moet nog uitgevogeld worden; de lokale supermarkt is enorm shabby en zou door Nederlandse supermarktbazen worden uitgelachen om z'n enorme gebrek aan appeal. En die indruk werkt door in de producten; groente en fruit liggen er niet aantrekkelijk bij (en smaken ook niet optimaal) en het vlees is lastig te vertrouwen. Het aanbod van de overige producten is wisselend, dus daar moeten we niet al te kritisch over zijn. Er zit gelukkig een Albert Heijn in de wijk Zeelandia, maar da's een end rijden en bovendien zijn de prijzen daar, vanwege de import vanuit Nederland, aanzienlijk hoger. Die zullen we dus alleen gebruiken voor de belangrijkste zaken.